Ik heb het de hele ochtend al in mijn hoofd; Ain’t no valley low enough, ain’t no river wide enough. De deur naar de tuin staat open ondanks het feit dat het een stuk frisser is dan afgelopen week en de zon knált op mijn werkblad. Het is een mooie dag!

Ring

Ik draag al jaren een zilveren ring die bestaat uit een slinger van pieken en dalen. Ooit zag ik hem in de etalage liggen en kocht hem onmiddellijk; die hoge pieken en diepe dalen zijn tekenend voor mijn innerlijke wereld: zelden een kabbelend beekje, meestal bergen of dalen, niet altijd meer (als in mijn jonge jaren) enorm hoog en afschuwelijk laag maar nog steeds voelbaar en daar ben ik blij mee.

Ik heb vaak bruggen nodig gehad om rivieren en afgronden achter me te kunnen laten. Niets mooier dan op het hoogste punt van die brug even stil te blijven staan om je te realiseren waar je vandaan komt en wat er voor je ligt.

Crowdfunding

Vandaag kijk ik op de teller van onze crowdfunding en zie ik dat we dankzij jullie, gulle gevers, op 62% van ons nodige bedrag zitten. Dat betekent dat we al € 4.800,- hebben binnen gehaald en dat is echt helemaal te gek! Dank jullie wel daarvoor.

Met Een brug dichtbij willen we leerkrachten en ouders/verzorgers laten zien hoe je van kunst kunt leren. Niet door kinderen te leren wat kunst is en wat kitsch, of wat mooi is en wat lelijk of hoe ze erover kunnen meepraten. Nee, we willen kinderen leren van het máken van kunst, zodat ze in de klas of thuis met ouders/ verzorgers aan de slag kunnen. Ja, laat ik het gewoon eens zeggen: een brug kunnen slaan tussen hun innerlijke én hun uiterlijke wereld.

Creativiteit

is zo veel meer dan een knutselwerkje of een dansje maken op woensdagmiddag. Creativiteit gaat over slim nadenken, verbanden leggen, associëren, uitproberen, je nek uitsteken en durven. Dat kan uiteindelijk leiden tot een knutselwerkje of een dansje, een tekening of een gedicht maar het proces is de brug tussen de innerlijke wereld van het kind en het werkje zelf en dát hoort centraal te staan volgens ons.

Stichting Iets met veren is van plan om meer van dit soort projecten te gaan doen in de toekomst. Met Een brug dichtbij bijten we het spits af. Dank jullie wel voor het (bíjna!) mede mogelijk maken!

Voor de kunst Crowdfunding