Bestellen

Leuk dat je interesse hebt! Bestellen kan eenvoudig door me een mail te sturen met de gewenste publicatie(s) naar: heidtkoren@hotmail.com.

Gedachten over een mogelijk einde

GEDACHTEN OVER EEN MOGELIJK EINDE | Bundel

Heidi Koren vertrekt bij haar gedichten vanuit een gedachte. De gedachte dat je alles kunt verliezen bijvoorbeeld, of dat kwetsbaarheid niets negatiefs hoeft te zijn. En door al dat denken heen probeert ze een essentie te vangen. ‘Bijna alles kun je weglaten,’ vindt ze. Bijna alles – behalve wat er toe doet. ‘Ja, dichten is een denkvorm. Er is een beginnetje dat zeurt in mijn hoofd, daarop probeer ik door te redeneren. Zo’n begin kan wel een gevoel zijn dat je probeert te duiden. Een gedachte is ten slotte een gevoel dat je onder woorden probeert te brengen. Maar als ik zou moeten kiezen is het toch een denkproces.’

Gedichten: Heidi Koren
Auteursportret: Winfred Evers, Amsterdam
Vormgeving: Barends & Pijnappel, Antwerpen
52 pagina’s, 20 x 16 cm
ISBN 978 9491738 227
17,00 Euro

Hawaï 2000

Hawaï 2000 | roman

Psychotherapeute Lin Bankers zit thuis met een burnout. Haar moeder is onlangs overleden en de verzorging is haar zwaar gevallen. Een gedeelte van haar erfenis besluit ze te besteden aan een nieuwe zitbank, maar die blijkt niet door haar deur te passen. Als Lin besluit de bank voorlopig even op de veranda te laten staan, wordt tot overmaat van ramp haar vader afgeleverd door zijn partner. De oude man is ziek en afgedankt. Lin moet er niet aan denken haar vader binnen te vragen en laat hem op de bank bivakkeren. In de korte periode dat haar vader op de veranda woont, gaat Lin snel achteruit, tot zij de nodige besluiten niet langer kan uitstellen en de cirkel doorbreekt.

Auteursportret: Maaike van Esch
Vormgeving: Gert Dooreman
ISBN: 9789460018145
€ 10,-

Wie dit leest is gek

Wie dit leest is gek | bundel

Venus reist door mijn derde huis. Ik heb een puinhoop achtergelaten
voor ik vertrok. Zij trekt een gezicht.
Er zijn mensen die me dingen vertellen over mijn leven die ik zo graag
geloven wil dat ik zelfs aantekeningen maak.

In Wie dit leest is gek aanschouwt de dichter de wereld vanuit haar schuilplek.
Wie zijn we nog als niemand kijkt? Hoelang kunnen we wachten op warme handen die van boven ons naar beneden zullen reiken om ons over de bol te aaien?

Poëzie en illustraties: Heidi Koren
Auteursportret: Maaike van Esch
Vormgeving: Merel van Meurs
€ 17,50

Abonneer je hier op de blog