Boekenbon.

By Posted in - Geen categorie on november 28th, 2014

Vorig jaar werd de vertrouwde boekenbon vervangen door een plastic kaartje. Nu was er een manier om ook online met de boekenbon te betalen. En daarnaast was het handig dat je als klant nu niet meer het bedrag in één keer moest besteden maar dat het restant gewoon op de pas bleef staan. Eerder hoefde je het bedrag trouwens ook niet in één keer te besteden want vrijwel elke boekhandel in Nederland schreef voor het restantbedrag gewoon een tegoedbon uit, maar goed. Het plastic kaartje werd vormgegeven in dezelfde stijl als de bekende boekenbon en nam met weinig weerstand haar plek in achter de kassa van elke boekhandel in Nederland.

Vanaf dat eerste moment verzamelden wij achter de kassa de lege plastic kaartjes, omdat we in de veronderstelling waren dat ze zouden worden hergebruikt. Ze waren immers zo ontworpen dat ze konden worden opgewaardeerd tot elk willekeurig bedrag. Vandaag kwam ik tot de ontdekking dat dit niet het geval is. Het plastic wegwerpkaartje is in Nederland geïntroduceerd zonder enige waarneembare weerstand in een tijd dat het einde van de mensheid vastligt, in een tijd dat alleen nog struisvogels wegkijken van de milieuproblematiek, in een tijd dat Noami Klein in elke Bestsellerlijst voorkomt.

Ik zeg BRAVO voor de marketingmensen van Boekenbon BV. En ook zeg ik; koop ze NIET. U kúnt kiezen. U kunt een standpunt innemen. Net zoals dat u ervoor kiest om uw kinderen geen pilotendrank te voeren, uw eigen boodschappentas mee te nemen naar de supermarkt, uw afval te scheiden, en om de bio-industrie niet te steunen natuurlijk. Dat zijn allemaal al keuzes die u maakt omdat u een mens bent en geen schaap. Ik waardeer dat. Nu die plastic boekenbon nog. Elke zichzelf respecterende boekhandel schrijft een prachtige waardebon voor u uit. Ik doe er persoonlijk graag nog een strikje voor u omheen. Fijne Sint!

Please leave a Comment...